جراحی بینی گوشتی که به طور معمول دارای پوستی با ضخامت زیاد و چربی زا می باشد و به طور ماهرانه توسط دکتر علی توسلی بهترین جراح بینی بابل انجام می شود، به دلیل ویژگی های ساختاری اش از نوع استخوانی سخت تر می باشد. از جمله بارزترین مشخصات و ویژگی های بینی های گوشتی می توان به غضروف بزرگ و پهن در قسمت جلویی بینی ، پوست چرب و ضخیم نوک بینی ، برخورداری از بافت همبند به میزان زیاد در زیر پوست ، غضروف های قطور و بزرگ کناری بینی ، ساختار غضروفی-استخوانی ضعیف که به طور معمول حالت ارتجاعی دارد ، اشاره کرد.
انواع بینی گوشتی
بینی های گوشتی دارای انواع مختلفی هستند که عبارتنداز:
- بینی گوشتی با پوستی دارای غدد چربی کم کار و ضخامت بسیار زیاد :
این نوع بینی به طور معمول دارای پوست ضخیم ، قرمز و براق بوده و فعالیت غدد چربی آن نسبت به نوع دیگر بسیار کمتر می باشد.
- بینی گوشتی با غدد چربی فراوان و منافذ بزرگ و زیاد :
بارزترین ویژگی این نوع بینی داشتن غده های چربی بسیار فعال است که موجب چرب شدن بیش از اندازه پوست شده و ممکن است بهترین دکتر جراحی بینی گوشتی بابل را به دردسر بیاندازد. در چنین مواردی و در صورت لزوم پزشک برای کنترل فعالیت غدد چربی و کم کردن چربی پوست رژیم غذایی مناسب و همچنین داروهای مشخصی را برای بیماران تجویز خواهد نمود.
عکس عمل بینی گوشتی و پهن
نحوه جراحی بینی گوشتی
مهم ترین اقدامی که باید در جراحی کردن بینی های گوشتی صورت بگیرد کاهش بافت از یک ناحیه و اضافه کردن بافت به ناحیه دیگر است؛ نکته قابل توجه در این رابطه این است که میزان تقلیل استخوان ها و غضروف ها نباید در حدی باشد که موجب سست شدن بیش از حد ساختار بینی شود. بافت افزودنی به طور معمول از تیغه خود بینی گرفته می شود. چنانچه به هر دلیلی تیغه بینی فاقد غضروف لازم باشد پزشک اقدام به گرفتن غضروف های مورد نیاز از گوش یا در مواردی خاص از دنده می نماید که به این نوع عمل ، جراحی بینی گوشتی همراه با گرافت گفته می شود. در نتیجه تمامی این اعمال و اقدامات، نوک بینی به میزان لازم جمع شده، در صورت پهن بودن بیش از حد تیغه، پزشک کمی آن را می تراشد، از ضخامت پوست بینی می کاهد، پایه بینی را تقویت می کند و به این ترتیب ظاهری بسیار زیبا به بینی های گوشتی بخشیده و موجب دوام آن ها می شود.
سن جراحی بینی گوشتی
برای انجام عمل زیبایی بینی گوشتی لازم است آقایان حداقل 18 سال و خانم ها حداقل 16 سال را داشته باشند. قبل از سنین نام برده ( سن بلوغ ) رشد فرد هنوز کامل نشده است. بنابراین ممکن است بعد از جراحی نیز اعضای صورت فرد رشد کند و همین امر سبب ایجاد نارضایتی از نتایج بدست امده شود. همچنین فرد قبل از این سنین ممکن است هنوز آمادگی کامل را برای روند جراحی و انجام مراقبت های بعد از آن نداشته باشد.
بازگشت پذیری بینی های گوشتی
در گذشته که علم پزشکی در ابتدای راه خود قرار داشت، پزشکان فقط از میزان بافت بینی کاسته و به این ترتیب آن را کوچک تر می کردند که این امر موجب می شد نتجیه ماندگار نبوده و بعد از مدتی بینی به حالت اولیه خود باز گردد ولی امروزه جراحان بینی با بکارگیری تکنیک هایی که در فوق به آن ها اشاره کردیم به نتیجه جراحی بینی گوشتی دوام و ماندگاری بخشیده و احتمال بازگشت پذیری بینی ها به فرم اولیه را به حداقل رسانده اند.
جراحی بینی گوشتی با استخوانی تفاوت دارد؟
یکی از سوالات رایج در حوزه راینوپلاستی همین است که چه تفاوتی بین جراحی بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد؟ کدام عمل سخت تر است؟
عمل بینی های گوشتی به دلیل اینکه غضروف ها ضعیف تر و پوست بینی ضخیم تر هستند، نسبت به جراحی بینی استخوانی که صرفا پزشک فرم استخوان را اصلاح می کند سخت تر است. به علاوه جراحی بینی گوشتی به دلیل دشواربودن، می تواند گویای ظرافت ، مهارت و دقت جراح باشد.
عموما در راینوپلاستی بینی گوشتی از روش باز استفاده می شود و نه بسته؛ تا پزشک با برداشتن رویه بینی دسترسی و اشراف کامل به بینی داشته و بتواند با دقت هر چه تمامتر جراحی را به اتمام برساند درحالی که درحالت بسته، دسترسی و دید جراح محدود است.
جهت دریافت مشاوره تخصصی از جراح بینی خوب در بابل ، دکتر علی توسلی ، فرم زیر را پر کنید.
روند بهبودی در عمل بینی های گوشتی با بینی های استخوانی تفاوت دارد؟
در جراحی بینی های استخوانی چون پزشک استخوان بینی را اصلاح کرده و سپس پوست نازک را روی اون قرار می دهد،صورت بیمار بعد از جراحی بیشتر کبود خواهد شد اما دوره بهبودی آن کوتاه تر است.
اما در جراحی بینی های گوشتی، قسمت غضروفی و نرم بینی بیشتر بوده و پوست بینی ضخیم تر است و برش های ایجاد شده در این قسمت، موجب می شوند تا برطرف شدن تورم صورت بیشتر زمان ببرد.
به طور کلی در بینی های استخوانی حدود 6 ماه و در بینی های گوشتی حدودا 12 ماه طول می کشد تا ورم بینی به طور نسبتاکامل، از بین رفته و نتیجه نهایی عمل مشخص شود.
چه فرم بینی هایی برای راینوپلاستی بینی گوشتی مناسب است؟
متاسفانه افرادی با بینی گوشتی ، انتخاب های زیادی برای جراحی بینی خود ندارند و اکثرامی توانند فرم مدل طبیعی را انتخاب کنند، این درحالیست که افراد با بینی استخوانی میتوانند هرمدلی از جمله طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی را انتخاب کنند،هرچند که توصیه ما در اکثر موارد جراحی طبیعی بینی می باشد که تنفس بهتری را برای زیباجو فراهم می کند.
عوارض جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی ، مانند هر عمل جراحی دیگری ، ممکن است عوارض و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. برخی از عوارض احتمالی عبارتند از:
- تورم طولانیمدت: بینی های گوشتی معمولاً پوست ضخیم تری دارند که می تواند باعث تورم طولانی تر بعد از جراحی شود.
- نتایج نهایی نامطلوب: به دلیل ضخامت پوست و ماهیت بینی گوشتی ، ممکن است فرم نهایی بینی آن طور که بیمار انتظار دارد ، نباشد،وهدف از جراحی بهبودی درتنفس وزیبایی بوده ونتیجه مطلوب مد نظر میباشدونتیجه عالی ویا بسیار خوب مد نظر نیست.
- عفونت: مانند هر عمل جراحی دیگری ، خطر عفونت وجود دارد که ممکن است نیاز به درمان آنتیبیوتیکی داشته باشد.
- مشکلات تنفسی: گاهی اوقات جراحی ممکن است منجر به مشکلات تنفسی شود ، به خصوص اگر ساختار داخلی بینی به درستی تنظیم نشده باشد.
- جای زخم (اسکار): در برخی شرایط ، به خصوص در جراحیهای باز، ممکن است در محل برش ها اسکار ایجاد شده و جای آن باقی بماند.
- عدم قرینگی: ممکن است پس از عمل ، بینی از نظر شکل یا اندازه ناهماهنگ و غیر قرینه شود.
- نیاز به جراحی مجدد: در برخی موارد ، برای دستیابی به نتیجه مطلوب ، ممکن است نیاز به جراحی ثانویه یا ترمیمی باشد.
قبل از تصمیم گیری برای جراحی بینی گوشتی ، لازم است با یک جراح حرفه ای مشورت کرده تا شرایط شما را مورد بررسی قرار داده و عوارض احتمالی این جراحی را به شما توضیح دهد.
سلام آقای دکتر من می خواستم فقط حجم بینیم رو کمی کاهش بدم آیا جراحی بینی گوشتی این کارو برام میکنه ؟