بینی به دلیل برجسته بودن بیشتر از سایر اجزای صورت در معرض ضربه قرار دارد و چون ظریف است وارد شدن ضربه ای نه چندان شدید نیز می تواند منجر به شکستگی آن شود. همین امر موجب شده است تا شکستگی بینی به شایع ترین شکستگی استخوانی ناحیه سر و صورت تبدیل گردد. از جمله عوارضی که به دنبال شکستگی  در افراد بروز می کند می توان به انسداد راه هوایی، بروز مشکلات تنفسی و همچنین بدشکلی ظاهری بینی اشاره کرد که می توان آن ها را با انجام یکی از انواع جراحی بینی به نام جراحی بینی شکسته برطرف نمود. برای ک.سب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ادامه مقاله از بهترین جراح بینی بابل ، دکتر علی توسلی همراه باشید.

 

جراحی بینی شکسته

 

انواع شکستگی بینی

دکتر توسلی بهترین جراح بینی بابل  در این باره می گویند ، جراحی بینی شکسته با توجه به نوع شکستگی متفاوت می باشد. شکستگی دماغ را می توان در دو دسته ذیل جای داد:

  1. انواع روبرو
  2. انواع کناری ؛ این نوع شکستگی شایع تر از شکستگی بینی از روبرو می باشد.

نشانه های شکستگی بینی چیست ؟

قبل از  پرداختن به جراحی بینی شکسته ابتدا باید افراد نشانه های این مشکل را بدانند . از جمله شایع ترین علائم شکستگی بینی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • بروز درد در بینی
  • بروز کبودی در نواحی اطراف چشم ها
  • کبود شدن بینی
  • بروز تورم در بینی
  • تغییر شکل بینی همچون انحراف بینی و غیرقرینه شدن آن

طبق گفته های بهترین جراح بینی بابل بافت استخوانی کودکان نرم تر از بزرگسالان بوده و همین امر موجب می شود تا بیشتر در معرض شکستگی قرار بگیرند. علاوه بر این میزان ضخامت بافت نرم موجود بر روی استخوان های بینی بزرگسالان نیز ضخیم تر بوده و تا حد زیادی موجب حفظ بینی در برابر ضربات وارده می شود.

چگونه می توان شکستگی بینی را تشخیص داد؟

تشخیص دقیق و قطعی شکستگی بینی توسط معاینه بالینی توسط بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی صورت می گیرد و به میزان تجربه و مهارت او بستگی دارد. شکستگی در برخی کودکان و بنا به دلایل آورده شده در ذیل مورد غفلت قرار می گیرد:

  • کوچک بودن استخوان بینی کودکان
  • همکاری نکردن کودک با پزشک حین لمس و معاینه بینی
  • تورم شدید و گسترده بینی و بافت های اطراف آن پس از وارد شدن ضربه

 

جراحی بینی شکسته

 

روش های درمان بینی شکسته

فردی که بینی او در اثر آسیب یا ضربه شکسته است از دو طریق می تواند به کنترل و درمان این مشکل اقدام کند :

انجام کمک های اولیه در منزل 

همانطور که می دانید امکان خونریزی شدید در بینی شکسته وجود داشته که شما باید بتوانید تا قبل از رفتن به بیمارستان ، خونریزی را کاهش دهید. از همین رو بهتر است سر خود را بالا نگه داشته و با نگه داشتن دستمال تمیزی در مجاری بینی ، مقدار خونریزی ایجاد شده را به حداقل برسانید. اینکار را تا زمانی ادامه دهید که درد ضربان دار در بینی التیام یابد.

  • بهتر است حداقل امکان از طریق دهان نفس بکشید ؛ زیرا ممکن است تنفس از بینی برای شما مشکل شده باشد.
  • استفاده از کمپرس سرد را فراموش نکرده و روزی دوبار به مدت 20 دقیقه از آن را بر روی بینی قرار دهید.
  • مصرف داروهای مسکن نظیر استامینوفن و ایبوپروفن نیز در کنترل دردهای ایجاد شده موثر هستند ؛ اما در صورتی که به بیماری های زمینه ای مبتلا هستید ، قبل از مصرف آن ها از پزشک خود مشورت بگیرید.

انجام جراحی بینی شکسته 

در مواردی که آسیب وارد شده به بینی بسیار شدید باشد ، نیاز است تا پزشک با انجام عمل بینی شکسته اصلاحات مورد نیاز را اعمال کند :

  1. ابتدا نیاز است تا بینی با گاز پوشانده شود.
  2. پس از آن یک آتل روی بینی قرار خواهد گرفت.
  3. حال پزشک پروسیجر را با هدف اصلاح استخوان بینی انجام داده و تیغه بینی را نیز در موقعیت مناسب خود قرار خواهد داد.

در انتها باید اظهار کنیم که تغییرات گفته شده در بینی تمام افراد یکسان نیست ؛ زیرا در مواردی که میزان جراحت وارد شده جزئی باشد ، نیازی نیست تا فرد زیر تیغ جراحی قرار بگیرد.

جراحی بینی شکسته و جا اندازی آن

بزرگسالان باید حدود 10 تا 14 روز بعد از شستگی بینی شان نسبت به جا اندازی آن اقدام نمایند. البته این مدت زمان برای کودکان متفاوت بوده و آن ها باید طی 4 روز ابتدایی برای جا اندازی شکستگی بینی شان اقدام کنند زیرا سرعت ترمیم بافت استخوانی در کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان می باشد.

لازم به ذکر است که در برخی موارد و به دلیل زیاد بودن میزان تورم موجود در بینی و صورت، تشخیص شکستگی ، دفورمیتی و جابجایی آن بسیار سخت می شود از همین رو بهتر است افراد بعد از حدود 3 روز که از شدت تورم بینی کم شده است نسبت به جا اندازی آن اقدام کنند.