اگر از سردرد های مزمن به دلیل ابتلا به سینوزیت رنج می برید و تمایل دارید آن را درمان کنید ، بهتر است بدانید تنها راه درمان این مشکل آندوسکوپی سینوس و بینی است که توسط دکتر علی توسلی ، یکی از بهترین و متبحر ترین جراحان و متخصصان گوش ، حلق و بینی در بابل ، با بالا ترین کیفیت و بهترین نتایج انجام می شود. از آنجایی که برخی از افراد در این زمینه اطلاعات کافی ندارند یا تصور می کنند این فرایند با استفاده از تیغ جراحی و بی هوشی انجام می شود ، بر آن شدیم مقاله ای در این رابطه تهیه نماییم.

 

آندوسکوپی سینوس و بینی

 

سینوس چیست و عمل آندوسکوپی سینوس و بینی به چه شکل است؟

به نقل از بهترین جراح بینی در بابل ، سینوس یا سینوزیت به التهاب عفونی اطلاق می شود که به طور معمول همراه با فشار روی چشم ها ، گونه ، بینی و به خصوص سردرد همراه است. جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی با بی حسی موضعی و بی هوشی قابل انجام بوده و در اتاق عمل صورت می گیرد. پزشک برای انجام این روش ، وسیله ای که آندوسکوپ نام دارد را به مجرای بینی وارد می نماید. با انجام این روش ، فقط دهانه سینوس گشادتر شده و تنها قسمتی از سینوس و بینی که دچار التهاب شده است ، تحت جراحی قرار می گیرد. از همین رو ، کوچکترین صدمه ای به بافت های سالم بدن وارد نمی شود. لازم به ذکر است که برای انجام این جراحی ، نیازی به ایجاد هیچ برشی بر روی پوست نیست. جراح بینی آندوسکوپ را با تکنیک های خاص به درون بینی بیمار وارد کرده و بدین ترتیب ، به همه سینوس ها از جمله سینوس های زیر قاعده جمجمه ، سینوس های زیر پیشانی ، سینوس های دور چشم و ناحیه فک دسترسی پیدا می کند.

انواع سینوزیت طبق فرمایشات بهترین جراح بینی بابل

سینوزیت را می توان به دو دسته ذیل تقسیم کرد که تمامی آن ها با انجام آندوسکوپی سینوس و بینی قابل رفع می باشند:

  1. سینوزیت حاد : این نوع سینوزیت با آنتی بیوتیک قابل درمان بوده و طول درمان آن حدود 4 تا 6 هفته می باشد. آلودگی هوا ، عفونت ویروسی یا باکتریایی و آلرژی ، از جمله عوامل موثر در ابتلای فرد به سینوزیت حاد هستند.
  2. سینوزیت مزمن : مهم ترین عوامل زمینه ساز این بیماری ، باکتری و قارچ می باشند. طول درمان این نوع سینوزیت ، حداقل 1 تا 2 ماه بوده و درمان آن با مصرف اسپری و آنتی بیوتیک امکان پذیر است.

علائم سینوزیت چیست؟

از جمله شایع ترین علائم سینوزیت می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • گرفتگی بینی
  • عطسه
  • چشمان اشک آلود
  • آبریزش بینی

 

جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی

 

تشخیص سینوزیت توسط بهترین پزشک در بابل

به طور معمول برای تشخیص این عارضه ، اقدام به انجام سی تی اسکن می شود. در برخی از افراد ممکن است این روش کارآمد نبوده و نیاز به آندوسکوپی سینوس و بینی باشد که با استفاده از همین روش نیز می توان سینوزیت را درمان نمود.

بعد از جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس چه کارهایی نباید انجام داد؟

از جمله مواردی که پرهیز از انجام آن ها ، بعد از عمبل آندوسکوپی سینوس و بینی در بابل الزامی است ، می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • گرفتن یا کشیدن بینی :

به هیچ عنوان تا مدت 10 روز اقدام به گرفتن و کشیدن بینی نکنید ؛ زیرا این کار ، منجر به خونریزی بینی می گردد. لازم به ذکر است که فرد مجاز است پس از گذشت 7 روز از جراحی ، 50 درصد از ورزش و رژیم منظم خود را از سر گرفته و فعالیت های عادی اش را بعد از 14 روز انجام دهد.

  • داروهای ضدالتهابی و آسپرین :

لازم است تا به مدت 14 روز قبل از جراحی ، مصرف داروهای ضدالتهابی و آسپرین را متوقف نمایید ؛ زیرا مصرف چنین داروهایی موجب افزایش احتمال خونریزی می شود. همچنین لازم است از مصرف آن ها به مدت 14 روز بعد از جراحی نیز پرهیز گردد.

  • اسپری های بینی استروئیدی :

در صورتی که قبل از جراحی اقدام به مصرف اسپری های استروئیدی بینی می کردید ، لازم است به مدت 14 روز پس از آندوسکوپی سینوس و بینی در بابل ، استفاده از آن ها را به منظور بهبود پوشش داخلی بینی کنار بگذارید. زمان مناسب استفاده از این اسپری ها توسط پزشک تان به شما اطلاع داده خواهد شد.

  • فعالیت :

با وجود جزئی به نظر رسیدن این عمل جراحی ، بدن برای بهبودی کامل به استراحت بیشتری احتیاج دارد. لازم است تا بیمار به مدت 1 روز در منزل استراحت نموده و در این مدت زمان از بینی خود مراقبت کند تا دچار خونریزی نشود. چنانچه فرد برای انجام جراحی ، تحت بیهوشی موضعی قرار گرفته باشد باید فعالیت خود را به مرور زمان و طی 3 تا 4 روز افزایش دهد. اما در صورت انجام این جراحی تحت بیهوشی عمومی باید فعالیت تان را طی 7 روز بیشتر کنید.

  • شستشوی سینوس ها :

زمان مناسب برای از سرگیری فعالیت های فیزیکی ، همچون شنا کردن توسط پزشک تعیین شده و باید با تائید ایشان انجام شود. هر 2 تا 3 ساعت پس از جراحی ، از اسپری های محلول آب و نمک بینی استفاده کنید ؛ با این کار احساس بهتری بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی خواهید داشت. 2 روز بعد از جراحی با بهره گیری از کیت های شستشوی بینی ، اقدام به شستن سینوس ها نمایید ؛ حداقل 2 مرتبه در روز این کار را انجام دهید. نحوه صحیح شستشوی سینوس ها توسط پزشک یا کادر آموزش دیده توسط ایشان به شما آموزش داده خواهد شد.

 

آندوسکوپی سینوس و بینی

 

مراقبت های بعد از آندوسکوپی سینوس و بینی به توصیه دکتر خوب در بابل

  1. بیمار بعد از جراحی و در همان روز از بیمارستان مرخص می شود.
  2. بروز مقدار کمی خونریزی و درد بعد از جراحی طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.
  3. بعد از انجام این روش تا مدتی از خوردن غذاهای سفت خودداری کرده ، فقط غذاهای آبکی و نرم میل نمایید.
  4. از وارد شدن هرگونه ضربه به بینی خود جلوگیری کنید.
  5. برای نوشیدن از نی استفاده نکنید.
  6. عطسه و سرفه را با دهان باز انجام دهید.
  7. به هیچ عنوان اقدام به خوردن غذاهای تند و داغ نکنید.

کاربردهای آندوسکوپی سینوس و بینی

در صورت لزوم و با بروز مشکل در کارکرد سینوس ها ، جراح بینی معاینات مورد نیاز را انجام می دهد ، تا از آن طریق نسبت به تشخیص خود اطمینان یابد و برای از بین بردن مشکل مذکور اقدام نماید. معمولاً در صورت مشاهده عفونت های شدید و علامت ها و نشانه های سینوزیت حاد ، بهترین متخصص گوش ، حلق و بینی در بابل توصیه به انجام آندوسکوپی بینی و سینوس می کندد.

این روش به منظور رفع گرفتگی دهانه سینوس ها ، کاهش عفونت ، بهبود وضعیت تنفسی ، از بین رفتن احتمال عفونت های سینوسی ، باز شدن مجاری خروجی سینوس ها ، رفع انحراف تیغه میانی و بهبود حس بویایی به کار برده می شود.

آیا احتمال عود عفونت بعد از آندوسکوپی سینوس و بینی وجود دارد؟

به قطعیت نمی توان گفت خیر ؛ در واقع این احتمال بسیار کم است ، ولی صفر نیست و ممکن است افردا اندکی ، مجدداً درگیر مشکلات این چنینی شوند. در چنین شرایطی ، فرد علائمی مشابه سایر عفونت ها ، مثل تب و لرز و غیره را در نواحی بینی و سینوس های خود تجربه می کند. اگر بعد از آندوسکوپی بینی و سینوس ، علائم مذکور را حس کردید ، با پزشک خود مشورت نمایید.

آیا آندوسکوپی سینوس و بینی با درد همراه است؟

ممکن است درد کمی را در خود احساس کنید که تا 48 ساعت برطرف می شود ، ولی در کل برای اینکه اذیت نشوید ، طی این پروسه پزشک خوب در بابل از بی حس کننده استفاده می کند. به این ترتیب ، دهان ، گلو و مجاری بینی شما بی حس شده و دردی را حس نمی کنید. البته این بی حسی موقت است و بعد از مدتی ، اثر آن از بین می رود.